Mladý michelinský šéfkuchař Mory Sacko si vybudoval výtečnou reputaci svým pařížským restaurantem MoSuke. Nyní se na léto přesouvá na Azurové pobřeží, kde ve spolupráci se značkou Louis Vuitton otevírá unikátní gastronomický koncept. Sezonní restaurace se nalézá v hotelu White 1921 v centru města, přímo na břehu moře.
Styl podniku se ubírá uměleckým a cestovatelským směrem, tedy atributem samozřejmě neodyslitelně spjatým s erbovním brandem Louis Vuitton.
Večeře v Saint Tropez / Nové gastronomické place-to-be pro letní sezonu otevírá své brány
Slavná adresa na Azurovém pobřeží pořád hází elegancí a glamourem jako v padesátých a šedesátých letech, kdy si na zdejší plážové promenádě vykračovala Brigitte Bardot a spol. Ani mimo letní návaly třpyt nepolevuje, ačkoli Saint Tropez je hlavně opravdu půvabné rybářské městečko s řadou prvotřídních kaváren a restaurací. Nyní řady tamější světově proslulé gastroscény oživuje sezonní restaurace Mory Sacko at Louis Vuitton v hotelu White 1921.
Kosmopolitní menu propojuje africké a japonské vlivy s uznávaným savoir-faire francouzské kuchyně a staví vždy na čerstvých ingrediencích. K obědu nabízí mladý šéfkuchař v zajímavém pojetí ekiben, proslulý japonský streetfood podávaný tradičně v bento boxech. Kreativní, letní chutě se snoubí na zakázkově navrženém dřevěném boxu se skleněným kontejnerem, jenž navrhl sám šéfkuchař.
Ve večerních hodinách menu pokračuje v cestovatelské pouti a nabízí tapas a další tradiční pokrmy. Vaječná „misonáza“, vegetariánské lilkové tacos, grilovaný kranas americký, sladkovodní raci, vysoký roštěnec, výborné tažiny v keramických nádobách, v kombinaci se salátem z čerstvého fenyklu a manga, plantain kořeněný uzenou paprikou…
Dekorace odráží DNA značky Louis Vuitton a byla vytvořena ve spolupráci s Morym. Působivý vstup Moongate je sám o sobě uměleckým dílem a zve hosty do světa z travertinu, dřeva, lanoví a ratanu. Prostor zdobí kvítky Monogramu a speciálně navržené kousky Objets Nomades. Působivá architektura podporuje magickou atmosféru této středomořské oázy a snoubí v sobě zenový klid, čerstvý mořský vzduch a rafinovanou hru světel – zkrátka všechny potřebné ingredience pro nezapomenutelný letní gastronomický, ale i designový zážitek.
Restaurant pojme přibližně čtyřicet míst.