Další článek
1 / 5

Do stanice Touha / Kam za čokoládou s monogramem

Nedávno zprovozněná čokolaterie Le Chocolat Maxime Frédéric at Louis Vuitton v singapurském hotelu Marina Bay Sands je pro módní brand prvním obchodem s čokoládou mimo domovské území Francie. Společná historie Maxima Frédérica a erbovního domu Louis Vuitton se začala psát v roce 2022, kdy v Paříži otevřeli první kavárnu a obchod s čokoládou pod značkou Louis Vuitton. Pokud singapurský čokoládový butik hodláte navštívit, čekají na vás sladkosti v unikátním designovém prostředí a doslova v plných kufrech. Samozřejmě s monogramem LV.

Advertisement

Čokolády navrhl a vyrobil uznávaný cukrářský mistr z podniku Cheval Blanc Paris Maxime Frédéric. Jsou ručně vytvořené s využitím vysoce kvalitních ingrediencí a mistrovského savoir-faire v samém srdci Paříže. Většina pochází z mistrovy vlastní farmy v Normandii, dalším zdrojem čokolády jsou maloobjemoví producenti kakaa z Vietnamu, Peru, Madagaskaru, Dominikánské republiky a Săo Tome, jejichž produkce vyniká specifickou vůní.

Na výrobu čokolády, inspirovanou kódy módního domu Louis Vuitton a jeho savoir-faire, dohlíží francouzský čokolatiér Nicolas Berger.
Maxime Frédéric čerpá svou inspiraci z ikonických detailů módního domu Louis Vuitton a při ruční výrobě unikátních čokoládových delikates používá různé kreativní techniky. Jeho ústřední výtvor – Vivienne on Male (kufr) – je inspirovaný hudební skřínkou Vivienne. Když se pomocí jednoduchého otočení čokoládového klíčku dá do pohybu, vystoupá Vivienne v piruetách na kufr. Toto cukrářské dílo je důkazem technických schopností a kreativity Frédérica, který zdokonalil umění konstrukce složitého převodového mechanismu z čokolády.

Ikonickými motivy Louis Vuitton se inspirují i další čokoládové lahůdky, jako jsou čokolády v designu Damier, kvítky Monogramu, čokoládové tyčinky a kufry s náplní. Butik nabízí lahodné sladkosti pro každého, od dětských a zábavných, až po plné a sofistikované.

Více o čokolaterii zde