Pokud jste ochutnali signature dezert s názvem Citron (šlehaná ganache z bílé čokolády zakápnutá citronovým freshem s bonbonem z čerstvého citronu uprostřed), víte, že IPPA Café je u nás absolutní cukrářskou špičkou.
Jan Ševěček není vyučený cukrář, není ani pekař. Původně prodával cukrářské stroje a zařízení. „Získal jsem zastoupení světových výrobců strojů pro cukráře a pekaře a snažil se je prodat,“ říká. Prošel cukrářským školením ve společnosti Bravo v Itálii, kde se naučil, jak funguje moderní cukrářská výroba.
„V roce 2010 jsem postavil první zmrzlinovou výrobu, po roce koupil malou zkušební kavárnu v Petrovicích,“ vypráví Ševěček. „Tam jsme dělali předváděcí akce pro zákazníky, kteří si chtěli koupit od nás cukrářské stroje. Výrobnu měla na starosti moje sestra, která je vyučená v oboru.“