Jan Martiník je zkušeným znalcem destilátů, má za sebou působení mj. v BeBop baru v hotelu Alcron, v Hemingway baru, nebo v Cloud 9 v hotelu Hilton. V barovém prostředí se pohybuje více než patnáct let a momentálně působí na pozici ambasadora nového kubánského rumu Eminente. „Značka byla vytvořena speciálně pro společnost Moët Hennessy Louis Vuitton. Stojí za ní César Martí, jeden z deseti věhlasných kubánských maestro ronerů,“ říká Martiník.
1.
Jaký nový produkt vám v poslední době udělal radost?
Káva od kamaráda z Rusty Nails Coffee Roasters. Je to káva z Peru, naprostá bomba. Tu si teď hrozně užívám.
2.
Jaké nejzajímavější jídlo umíte uvařit?
Protože doma rádi jíme a experimentujeme, zajímavých jídel by se našlo určitě více. Je fakt, že já osobně jsem specialista na jedno. Říkáme mu „co dům dal“ a je vždy zajímavé, co může vzniknout z toho, co zrovna doma zůstalo v lednici. Naposledy to byl salát z černé čočky s kousky tresky.
3.
Co vám přináší klid v duši?
Společnost super lidí okolo mě. V poslední době jsem rád za každou příležitost setkat se se svou rodinou a přáteli. Navíc, když se k tomu přidá sklenka dobrého pití v kombinaci s doutníkem, tak jsem nad míru spokojen.
4.
Jakou činnost jste si nedávno osvojil a baví vás?
Svůj volný čas nyní na sto procent věnuji rodině. Synovi byl v lednu rok a totálně si užívám každou činnost, kterou to přináší.
5.
Který nedávno zhlédnutý film doporučujete na tento víkend?
Burnt, v češtině Dokonalý šéf s Bradley Cooperem. Je masakr zadívat se do zákulisí, čemu všemu jsou kuchaři vystaveni a co musí obětovat pro honbu za michelinskou hvězdou.