DREAM OF COCO
Letní drinky / Pětice koktejlů na party, která uspokojí každého hosta
Pivo a víno je nezbytností každé oslavy pod širým nebem, ale inovujte svoji letošní nabídkou pořádným letním koktejlem. A třebaže je jasné, že ani otázkám ohledně Aperol Spritz se nevyhnete, přidejte do výběru i krapet orginality a uvidíte, že to nezůstane bez správné odezvy.
50 ml La Hechicera Reserva Familiar rum
50 ml kokosového mléka
Špetka himalájské soli
25 ml citrónové šťávy
10 g cukru
Led
Snítka máty na ozdobu
Pokud k drinku zvolíte tento prémiový rum z Kolumbie, nejlépe vynikne čistý na ledu, ale je také skvělým rumem pro klasické koktejly. Kombinace kokosové vody, soli a citronové šťávy z něj udělá sofistikovanou limonádu, kterou oceníte v horkých dnech. Smíchejte všechny ingredience, nalijte do vysoké sklenice plné ledu a ozdobte snítkou máty nebo sušeným kokosem.
COCONUT HIGHBALL
50 ml Chivas Regal 12YO
150 ml kokosové vody
Led
1/8 limety
Osvěžující Chivas Highball je pro svoje minimum ingrediencí ideálním koktejlem pro experimentování s chutí. Oživte koktejl kokosovou vodou a získáte zajímavý twist na legendární klasiku. Vysokou sklenici naplňte ledem, přidejte Chivas Regal 12YO a kokosovou vodu, jemně promíchejte a ozdobte osminkou limety.
ESPRESSO TONIC
25ml espresso
200ml tonic
Plná sklednice ledu
limet osminka
Ačkoli nápad na drink pochází ze severu, přesněji ze Švédska, kde jej parta přátel namíchala po jedné dlouhé noci, běžně si jej dáte na Ibize, na Mallorce a jinde ve Středomoří. Anebo na své letní terase…
ROSÉ & GRAPEFRUIT
120 ml Mumm Grand Cordon Rosé
30 ml čerstvého grepového džusu
plátek grepu na ozdobu
Mimosa, tedy šampaňské a čerstvý pomerančový džus, je koktejl, který je celosvětově neodmyslitelně spojený s brunchem. Říká se, že jej poprvé namíchali v pařížském hotelu Ritz v roce 1925. Zkuste osvěžující letní variaci na klasickou Mimosu ve spojení grepového džusu s růžovým šampaňským. Vysokou sklenici naplňte do 2/3 ledem přidejte čerstvý grepový džus a dolijte šampaňským Mumm Grand Cordon Rosé. Jemně promíchejte a ozdobte plátkem grepu.
JAHODOVÉ DAIQUIRI
60 ml Havana 3YO
20 ml čerstvé citronové šťávy
20 ml jahodového sirupu
5-6 ks jahod
Je všeobecně známým faktem, že milovníkem daiquiri byl Ernest Hemingway, a tak se o něm při zmínce o daiquiri obvykle dočtete hned v první větě. Svědci tvrdí, že slavný spisovatel jich vypil třeba i patnáct na posezení. Jahodové daiquiri lze připravit jak z čerstvých jahod, tak i mražených. Smíchejte a pořádně zaledujte.