Lukáš se mimo svého výrazného působení v kulturní sféře v poslední době věnuje i gastronomii. Je spolumajitelem pivního trendy výčepu v pražských Holešovicích, kde vyjma zlatavého moku z mikropivovarů (včetně piva vlastního) nabízí taky typické české hospodské pokrmy – jen ve veganských variantách.
Lukáš Rychtařík je šéfem a uměleckým ředitelem vydavatelství Championship Music, pod touto hlavičkou organizuje známé i méně známé hudební projekty a pořádá velké koncerty – pokud to tedy jde. Navzdory progresivním hudebním stylům, které produkuje, ve svém životě má zalíbení ve všem, co je vintage. Jaké jídlo vaří nejraději a který film doporučuje na tento víkend?
1.
Jaký nový produkt vám v poslední době udělal radost?
Moc mě potěšila koupě čtečky Kindle, které jsem přišel po letech na chuť. Taky mi udělalo radost fantastické pivo VK9, které jsem sami uvařili v našem Výčepu Kabelovna.
2.
Jaké nejzajímavější jídlo umíte uvařit?
Vařím rád bez velkých příprav. Čím menší je očekávání, tím méně se toho nakonec může pokazit. Ideální je pro mě jednoduchá italská kuchyně, kde stačí pár vynikajících ingrediencí a kouzlo na stole je během pár minut hotové.
3.
Co vám přináší klid v duši?
Zhruba od pátého kilometru při běhání se všechno zpomalí a ustálí a já mám čas si srovnat věci, které mi běží hlavou.
4.
Jakou činnost jste si nedávno osvojil a baví vás?
Po letech promotérství, pořádání akcí pro tisíce lidí, natáčení alb a klipů jsem se začal více věnovat gastronomii, ale právě také vaření piva a ladění receptů do našeho výčepu. Je to velká radost.
5.
Který nedávno zhlédnutý film doporučujete na tento víkend?
Mám rád odbočky do minulosti, baví mě ve filmech sledovat ty zdánlivě nedávné časy, ale kde je tolik věcí jinak. Lidé tam nemají mobily, auta mají jiné tvary, doma vevodí obývákům boží tlusté televize… Jeden tip za všechny je skvělý film Big Chill (v češtině Velké rozčarování) od Lawrence Kasdana ze začátku osmdesátých let. Film je skvělou sondou do atmosféry osmdesátek, navíc krasně zahraný a nasnímaný.