Abych úplně nemystifikovala, výlet si ve skutečnosti udělaly moje chuťové pohárky a vedoucím výpravy bylo vinohradské bistro Kro Kitchen. Jak vlastně tahle nepravděpodobná spojnice mezi kodaňskou Nomou a pražským Kro Kitchen vznikla? Jak říká spolumajitel „Krůčka“ Vojta Václavík, bez Nomy by nejspíš tak nápaditý koncept, kterým je právě tohle bistro na Jiřáku (a vlastně už i na Moskevské), nevznikl. Dnes už legendární Noma inspirovala mnohé podniky a udala směr, jímž se začala nejen evropská finediningová scéna ubírat. Její šéfkuchař René Redzepi dává od počátku důraz na sezónní a lokální suroviny, které nechává vyniknout pomocí rozličných kulinářských experimentů, vycházejících především z tajů fermentace.
Cestu na gastronomický vrchol nejlepší restaurace světa shrnuje dokumentární film Noma: Moje dokonalá bouře. Partička z Kro Kitchen se právě ve spojení s tímto dokumentárním počinem rozhodla připravit jedinečný zážitek, jehož prostřednictvím chtěla vzdát Nomě hold. Ve spolupráci s Krutón Film tak naplánovala akci zvanou Videobufet – spojení domácího hodování a promítání filmu. Účastníci měli možnost alespoň na dálku poznat nejen historii a vizuální stránku Nomy, ale hlavně mohli její esenci ochutnat v podání Kro Kitchen.