Další článek
1 / 9

Koupě za zlatou / Tři rezidence v dějišti nynějších OH, které stojí za pozornost

Na počest XXXIII. Olympiády v Paříži magazín Luxury Defined společnosti Christie’s Real Estate, která je partnerem prémiové české realitní kanceláře Svoboda & Williams, přinesl žhavý výběr současných top bytů ve městě nad Seinou a jeho okolí. Tři apartmány z nabídky, které nás zaujaly, přinášíme čtenářům magazínu Selected.

Advertisement

Je to přesně sto let, co se v Paříži konaly olympijské hry. Tenkrát se soutěžilo ve 126 medailových disciplínách. Z řady vítězů se později staly i hvězdy stříbrného plátna. Než byl obsazen do role opičího muže Tarzana, vyhrál americký plavec Johnny Weissmuller zlato na 400 m volným stylem, v týmové štafetě na 4×200 m a na 100 m volným stylem – a porazil tak i Duka Kahanamoku zvaného „Big Kahuna“, tedy otce moderního surfingu.
Soutěžil tu finský nestor Paavo Nurmi, jehož devět zlatých medailí v běhu a 22 světových rekordů zdokumentoval snímek Muž a jeho doba z roku 1978.
A stejně tak souboj britských běřců Abrahamse a Liddella, o kterých pojednával slavný film Chariots of Fire (v češtině Ohnivé vozy, s klasickou hudbou od Vangelise).

Nyní, tedy přesně po sto letech, se v Paříži odehrávají Letní olympijské hry znovu. Na jejich počest jsou zde tři apartmány, které nejenže uhranou svou architekturou, umístěním a luxusem, ale také lze přímo z jejich oken sledovat olympijské závody.

1. Výhledy na všechny strany

Rezidence o rozloze 225 metrů čtverečních v elegantní městské enklávě Place François-Ier přímo uprostřed pařížského „Zlatého trojúhleníku“ v osmém obvodu se nachází v posledních dvou patrech budovy ve stylu art deco, kterou ve 30. letech 20. století navrhl Charles Lemaresquier. 

Každá ze tří ložnic má vlastní koupelnu s vanou nebo sprchou a každá z nich se otevírá na vlastní terasu. Vrcholem duplexu je ovšem terasa v horním patře, která se honosí rozlohou 84 metrů a pohledy na všechny světové strany.  K penthousu přináleží dvě soukromá parkovací místa v budově. 

Více zde

2. Půvaby módní čtvrti

Pokud bychom použili přirovnání ze světa kinematografie, pak tento nádherný apartmán poskytuje výhledy jako přímo z první řady. Nalézá se totiž v módním 7. obvodu, s přímým výhledem na náměstí Champ de Mars a v samém sousedství Eiffelovy věže, pod kterou se mimochodem nalézají hřiště pro olympijský plážový volejbal.

Půvabná rezidence je zrekonstruovaná podle nejnovějších standardů a rozkládá se na ploše 207 metrů čtverečních. Všechny pokoje jsou klimatizované, včetně tří ložnic pro hosty a hlavního apartmá se sprchou, šatnou a koupelnou obloženou mramorem.

Více zde

3. Bydlení u Seiny

Pečlivě zrekonstruovaná rezidence s orientací na jih se nachází na nábřeží Quai des Orfèvres (doslova „nábřeží zlatníků“, bývalém sídle pařížské policejní justice). Skrze velká kastlová okna můžete pozorovat dění na Seině, ale i na Pont Neuf, tedy nejstarším mostu ve městě.
Zařízení zahrnuje velký obývací/recepční pokoj, jídelnu, kuchyň na míru, dvě pracovny a čtyři ložnice, dvě s šatnami a tři s koupelnami. Studio v přízemí má vlastní kuchyň a koupelnu.
Horní patra jsou klimatizovaná a přístupná výtahem či elegantním schodištěm. V suterénu se nachází vinný sklípek, technická místnost a prádelna.

Více zde